|
|
A képzés célja: Képzésünk során a hallgatók megismerik a vendéglátás alapvető fogalmait, részterületeit, s betekintést nyernek a vendéglátó egységek működésébe. Ezáltal alkalmassá válnak vendéglők, éttermek, étkezdék, cukrászdák, kávézók, és egyéb vendéglátó helyek üzemelésében való részvételben, későbbiekben önálló üzemeltetésében. Fogadja a vendégeket, rendelést vesz fel. Kiszolgál (ételeket, italokat), csomagol. Számlát, nyugtát készít. Vevőpanaszokat kezel. Hidegkonyhai, cukrász készítmények befejező műveleteit végzi. Adagolja, tálalja, díszíti a készítményeket helyben fogyasztásra, vagy elvitelre. Szakszerűen kezeli a gépeket. Kávét, reggeli italokat készít. Használja az informatikai és telekommunikációs eszközöket. Személyes kapcsolatot tart a vendégekkel. Figyelemmel kíséri az árukészletet. Tervezi és szervezi a beszerzést. Betartja a számlázási előírásokat. Betartja és betartatja a higiéniai előírásokat. Betartja és betartatja a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályokat. Biztosítja a HACCP feltételeit és az ÁNTSZ el írásainak betartását. Felkészül a termelésre és az értékesítésre. Ellenőrzi a napi árukészletet és vételez a raktárból. Részt vesz a napi ajánlat összeállításában, kiírja a napi árlapot. Előkészítő műveleteket (pénztárgép, tálaló eszközök, stb.) végez. A fogyasztásra alkalmas ételeket szakszerűen tárolja.
Elszámolási feladatokat lát el. Elszámol a napi bevétellel. Közreműködik a leltározásban, selejtezésben. Folyamatosan rendben és tisztán tartja a pultot, és az asztalokat.
A tanfolyam jellege: | Alapfokú rész-szakképesítõ |
A rész-szakképesítés megnevezése: | Vendéglátó eladó FEOR 5121 |
A jelentkezés feltétele: | -Befejezett általános iskolai tanulmányok. -1998-99 után végzetteknek 10. osztály elvégzését igazoló bizonyítvány. -Általános egészségügyi alkalmassági vizsgálat. |
Kötelező szakmai modulok: | Étkezdés-vendéglátó eladó szakmai ismeret (1496-06) Vendéglátó eladó szakmai ismeret (1498-06) |
Képzési időtartam: |
Indulás: 2009. április 04.
220 óra (66 óra elmélet, 154 óra gyakorlat) |
Képzési költség részletezése: | 59.000 Ft (AAM) - részvételi díj 12.000 Ft (AAM) - köztes vizsgadíj 18.000 Ft (AAM) - vizsgadíj |
Teljes Tanfolyami Díj (TTD): | 89.000 Ft (AAM) (induló jegyzet költséggel és teljes vizsgadíjjal) |
Részletfizetési lehetőség: | 3 részletben:
|
Képzési helyszín(ek): | Cserfa Holding Oktatási Központ (1088 Budapest, Puskin u. 24. I/7.) Trefort Ágoston Gimnázium (1088 Budapest, Trefort u. 8.) Megyeszékhelyeken bérelt termekben |
Követelmények: | Szorgalmi időszakban a kiadott gyakorlati feladatok megoldása, benyújtása, a képzési programban meghatározott óraszám legalább 80%-án való részvétel. |
Vizsga: | Állami vizsgabizottság előtt történő szakmai vizsga. Részei: írásbeli vizsga, szóbeli vizsga (központi tételsor alapján) |
Áthallgatás: | Az étkezdés és a vendéglátó eladó tanfolyamok között az átjárhatóság biztosított a modulok kompatibilitása miatt, így a hallgató kedvezményes áron tanulhat, két versenyképes szakmát szerezhet. |
A munkaterület rövid, jellemző leírása | |
A tanfolyam során a résztvevők megismerik, hogy milyen higiéniai, munkavédelmi, tűzrendészeti, egészségügyi szabályok vonatkoznak a vendéglátó egységek működésére. A hallgató megismeri a vendéglátó-ipari egységek értékesítési munkafolyamatait, a munkakörben használt eszközöket, berendezéseket és anyagokat. Megismerkednek az alapvető ételkészítési műveletekkel és a termékek szervírozásának szabályaival, a vendégek fogadásával, rendelések felvételével kapcsolatos viselkedési szabályokkal. Ajánljuk azoknak is, akik vendéglátó üzletben dolgoznak alkalmazottként, de nincs ehhez megfelelő végzettségük. A tanfolyamot ajánljuk továbbá egyéni vállalkozóknak, vendéglátó egységek tulajdonosainak, vezetőinek és alkalmazottainak, valamint pályakezdőknek. A "vendéglátó eladó" végzettséggel megnyithatja saját vendéglátó egységét! Varga Marietta Cserfa Holding Kft. Tel./Fax.: 1/266-4869 Mobil: 70/948-8387 info@cserfaholding.hu www.cserfaholding.hu/vendval.html |